מתכון בסיסי מצוין לעוגיות פריכות שאינן תופחות בתנור ומתאימות לקישוט בבצק סוכר או ברויאל אייסינג:
בצק 123 (נקרא כך על שם היחס בין החומרים):
100 גרם סוכר / אבקת סוכר
200 גרם חמאה / מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
1 ביצה M
*ניתן להוסיף מעט גרידת לימון /ומחית וניל
להכניס סוכר חמאה וקמח למעבד המזון.
לערבל בפולסים עד לתערובת פרורית ואחידה. להוסיף את הביצה ולערבל עד שנוצרים גושי בצק.
אם הבצק יבש ולא מתאחד, להוסיף בהדרגה עד כף נוזל (חלב או מים) ולערבל לאיחוד.
לאחד סופית בידיים ללא לישה.
לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה לפחות.
לרדד ולקרוץ עוגיות.
אופים כ-15 דקות ב- 160 מעלות חום עליון ותחתון, או עד שהעוגיות מזהיבות.
*כדי שהעוגיות ישמרו על צורתן בתנור, ניתן להקפיאן לפני האפיה לרבע שעה. במקרה שהקפאתם, זמן האפיה יתארך מעט.
*ניתן להקפיא את הבצק המוכן כשהוא עטוף היטב עד חודש. להפשיר במקרר ולהמשיך כרגיל.