מתכון בסיסי ומצוין לעוגיות פריכות שאינן תופחות בתנור וניתנות אח"כ לעיצוב בבצק סוכר או ברויאל אייסינג:
בצק 123 (נקרא כך על שם כמויות החומרים):
1 ביצה
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה / מרגרינה קרה
300 גרם קמח
*ניתן להוסיף מעט גרידת לימון / תמצית וניל
לאחד את כל החומרים לבצק רך. עדיף במעבד מזון.
לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה לפחות.
לרדד ולקרוץ עוגיות.
אופים כ-10 דקות בחום 160 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות.
*כדי שהעוגיות ישמרו על צורתן בתנור, ניתן להקפיאן לפני האפיה לרבע שעה. במקרה שהקפאתם, זמן האפיה יתארך מעט.
*ניתן גם להקפיא את הבצק המוכן כשהוא עטוף היטב עד חודש.
להפשיר במקרר ולהמשיך כרגיל.